ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΛ & ΕΥΑ ΚΟΣΚΟΥΜΠΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 – ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε δυο υπέροχους δασκάλους του ται τσι και του τσι κόνγκ τον Κάρελ & Εύα Κόσκουμπα. Οι δάσκαλοι αυτοί είναι προσωπικοί μου συνεργάτες απο πολύ παλιά και έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα αρκετές φορές για σεμινάρια. Αυτήν την φορά θα μας διδάξουν υπέροχα τσι κόνγκ και θα έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας απο δυο πολύ έμπειρους δασκάλους.

Οι ίδιοι ασχολούνται με το στυλ Τσεν του ται τσι αλλά έχουν ξεκινήσει με το στυλ Γιάνγκ απο το 1978. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τους ίδιους και τι κάνουν στην ιστοσελίδα τους Chinese Internal Arts Association .

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα είναι ανοιχτό σε όλους αρχάριους και μη. Θα μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει ολόκληρο η μέρος του. Οι δάσκαλοι θα είναι και διαθέσιμοι για ιδιαίτερα μαθήματα και για όσους γνωρίζουν το στυλ Τσεν ται τσι.
Προτείνεται και ένα μάθημα για μικρό γκρουπ για όσες γνωρίζουν την φόρμα της βεντάλιας κατόπιν συνεννόησης σε ώρες εκτός του σεμιναρίου.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλα τα μαθήματα θα γίνουν στην σχολή Ται τσι τουάν Νέας Σμύρνης – Πλαστήρα 62 (εκτός του Σαββάτου απόγευμα που θα γίνει μάλλον σε κοντινό χώρο- θα ανακοινωθεί σύντομα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: 19.15- 21.30 Yi Gong

Yigong – mind/intent practice 

Αυτές οι ασκήσεις- ένα είδος τσι κόνγκ που έχει αναπτυχθεί απο την τέχνη του Yi quan (Γι τσουάν) – βοηθούν τον μαθητή να κατανοήσει το Yi (ένα είδος πρόθεσης)  και πώς να το χρησιμοποιήσει  στην κίνηση  αλλά προπαντός στις καθημερινές δραστηριότητες του. Το Yi είναι ένα κλειδί στην χρήση της εσωτερικής ενέργειας και χρήση της αβίαστης δύναμης.

Στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες αυτή η κατανόηση έρχεται μετά απο πολλά χρόνια έντονης πρακτικής ενώ αν το κατανοήσει κανείς νωρίτερα μέσω των ασκήσεων του  Yi Gong , μπορεί να  προσθέσει την εμπειρία αυτήν στην εξάσκηση των πολεμικών τεχνών – οποιαδήποτε είναι η τέχνη του- κυρίως το ται τσι για εμάς- και να βελτιωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης μαθαίνει κανείς και πώς να χρησιμοποιεί αυτήν την πρόθεση και για θεραπευτικούς σκοπούς.
Ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: 10.30 – 13.30. Silk reeling (ασκήσεις του τυλίγματος του μεταξιού)

Chan Si Gong (silk reeling)

Οι ασκήσεις Silk Reeling είναι ένα είδος ασκήσεων τσι κόνγκ που  είναι σημαντικές για την ανάπτυξη της ροής του τσι και της ενέργειας Chan Si Jin (silk reeling energy)-   που είναι η καρδιά του Ται τσι.

Οι σπειροειδείς και στριφογυριστές κινήσεις τους,  βοηθούν στο να ασκηθούν όλες οι κλειδώσεις, και να αναπτυχθεί η σύνδεση με το σώμα καθώς και η  κυκλική κίνηση του  κάτω νταντιέν. Προέρχονται απο το στυλ Τσεν του ται τσι αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ένα είδος τσι κόνγκ απο όλους του ασκητές τσι κόνγκ και οποιοδήποτε στυλ Ται τσι τσουάν.

Ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: 15.00 – 18.00 Push hands & Taiji Fan (βεντάλια)- ο χώρος θα ανακοινωθεί αργότερα-

Αυτό το μάθημα θα είναι διπλό. Θα γίνει στον ίδιο χώρο αλλά σε δύο ξεχωριστά γκρουπ. Το ένα θα δουλεύει την βεντάλια του ται τσι όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τεχνικές πώς να κρατούν, να ανοίγουν και να κλείνουν την βεντάλια, κάποιες ατομικές κινήσεις και μικρές παραλλαγές οι οποίες αργότερα θα συνδεθούν σε μια φόρμα βεντάλιας.  Αυτό το μάθημα θα το διδάξει η Εύα Κόσκουμπα. Ανοιχτό σε όλους. Όσοι συμμετέχετε θα πρέπει να το δηλώσετε άμεσα ώστε να παραγγελθούν βεντάλιες για εσάς.

Για όσους δεν παρακολουθούν την βεντάλια  θα γίνει ένα μάθημα στα push hands με τον Κάρελ Κόσκουμπα. Σε αυτό το μάθημα θα γίνουν ασκήσεις με δύο άτομα όπου θα κατανοηθούν οι ενέργειες του ται τσι σύμφωνα με τον τρόπο που διδάσκει ο Κάρελ (πολύ προσιτός σε όλους που τους ενδιαφέρει να εμβαθύνουν στα push hands). Ανοιχτό σε όλους που θέλουν να τα μάθουν ασχέτως επιπέδου – καλό θα είναι να έχουν εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου στο ται τσι η οποιασδήποτε άλλης πολεμικής τέχνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10.30 – 13.30 & 15.00 – 18.00 

Rising & Coiling Dragon & Tiger qigong

Αυτό είναι ένα σετ απο όμορφες κινήσεις που χρησιμοποιούν σπειροειδείς κινήσεις που ανασηκώνονται και κατεβαίνουν και βοηθούν στο να τεντώσουν το σώμα κάνοντας του ένα εσωτερικό στρέτσινγκ και μασάζ. Συνήθως αυτές οι κινήσεις συνδέονται με φίδια και δράκους- ένα σύμβολο δύναμης στην Κινέζικη Μυθολογία. Η εξάσκηση αυτού του τσι κόνγκ βοηθάει στην βελτίωση του συντονισμού του σώματος, δυναμώνει του τένοντες και  συνδετικούς ιστούς και εμβαθύνει στην εσωτερική αίσθηση όλου του σώματος.  Σημείωση (δεν είναι η άσκηση του δράκου απο τα ταοϊστικά τσι κόνγκ). Το τσι κόνγκ αυτό προέρχται απο την τέχνη του Πακουά. (Baguazhang).

Μαζί με τις ασκήσεις του τσι κόνγκ του δράκου θα διδαχθούν και ασκήσεις του τσι κόνγκ της τίγρης καθώς αυτά τα δύο τσι κόνγκ ταιριάζουν μαζί. Σε αυτές τις ασκήσεις θα συγκεντρωθούμε στην κίνηση της σπονδυλικής στήλης μιμούμενοι την ευλιγισία και ευκινησία ενός τίγρη. Η υγεία της σπονδυλικής στήλης είναι πολύ σημαντική για την συνολική μας υγεία. Στην Κινέζικη Μυθολογία ο Τίγρης είναι σύμβολο ήρεμης δύναμης, τόλμης και ευτυχίας.

Ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό το τσι κόνγκ θα πρέπει κανείς να παρακολουθήσει όλη την ημέρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

Το συνολικό κόστος για όσους παρακολουθήσουν όλο το σεμινάριο απο Παρασκευή έως και Κυριακή θα είναι  155 ευρώ.

Για όσους παρακολουθήσουν μεμονωμένα μαθήματα το κόστος θα είναι για κάθε τρίωρο 35 ευρώ και για το μάθημα της Παρασκευής απόγευμα  Yi gong  30 ευρώ. Αν κάποιος κάνει 4 μαθήματα (σαν μάθημα εννοούμε ένα τρίωρο) τότε το κόστος είναι 120 ευρώ. Σημείωση: για την Κυριακή πρέπει να παρακολουθήσει κανείς και τα 2 τρίωρα μαθήματα .

Όσοι παρακολουθήσουν το μάθημα βεντάλιας και δεν έχουν βεντάλια θα πρέπει να την παραγγείλουν.

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε παρακαλούμε δηλώστε το άμεσα με μια προκαταβολή 1/3 το συνολικού κόστους απο αυτό που θα παρακολουθήσετε. Σημειώστε το όνομα σας στην λίστα της σχολής μας επίσης.
Το σεμινάριο αυτό είναι ανοιχτό και σε μαθητές εκτός της σχολής μας αρχάριους και μη.
Τηλ δήλωσης συμμετοχής 2109359712.

 

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Comments are closed.