Σεμινάριο Zhong Yuan Qi gong – Πρώτο επίπεδο

Το ΖYQ είναι μια μέθοδος εξάσκησης της ενέργειας – συμπεριλαμβάνει τόσο στατικές όσο και ασκήσεις με κίνηση- που ο πρώτος της στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και η ενδυνάμωση του σώματος. Στη συνέχεια, όταν η υγεία έχει αποκατασταθεί, καθοδηγεί τους ασκούμενους στο μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης κι αφυπνίζει τις ιδιαίτερες μοναδικές δυνατότητες του καθένα.

Υπάρχουν πολλές σχολές τσι γκόνγκ. Η συγκεκριμένη είναι, επιβεβαιωμένα από την εμπειρία μας, πολύ υψηλού επίπεδου και ταυτόχρονα πολύ απλή και κατανοητή.
Οι ασκήσεις είναι εύκολα εφαρμόσιμες από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Για την εξάσκηση δεν απαιτούνται αλλαγές του τρόπου ζωής, κι όμως με την άσκηση η ζωή όντως αλλάζει! Οι ασκούμενοι αποκτούν ανοσία στο στρες, εσωτερική ισορροπία, αισιοδοξία, άριστη υγεία και ευτυχία.

Το ZYQ είναι ένα πλήρες σύστημα, δοκιμασμένο από τον χρόνο -καθώς γεννήθηκε στην Κίνα επτά χιλιετίες πριν- που μας προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική εξέλιξη με ρυθμούς που ο καθένας μπορεί να επιλέξει και να διαμορφώσει ανάλογα με τον τρόπο ζωής του και τον χρόνο που θέλει να αφιερώσει σε αυτό.

Ενσωματωμένο μέσα στο ZYQ βρίσκεται κι ένα σύστημα ενεργειακής θεραπευτικής- το Image Medicine- κι έτσι τo Zhong Yuan Qi Gong αποτελεί επίσης, πολύτιμο εργαλείο στη θεραπευτική φαρέτρα των ιατρών και των ολιστικών θεραπευτών.

Η σχολή μας Κέντρο Ται τσι τσουπαν Νέας Σμύρνης μαζί με τον Κέντρο Donissis (Κινέζικη Ιατρική, Γιόγκα και Ηχοθεραπεία) οργανώνει ένα σεμινάριο όπου θα διδαχθεί το πρώτο επίπεδο στο Ζόνγκ Γιουάν Τσι κόνγκ.

Πρόγραμμα ZYQ Επιπέδου 1
Η κύρια προσοχή δίνεται στην καλλιέργεια τσι στο κάτω νταν τιαν (ενεργειακό κέντρο στην κοιλιά), που είναι υπεύθυνο για την υγεία, τη σεξουαλικότητα και τη μακροζωία. Οι ασκήσεις αυξάνουν την ποσότητα και την ποιότητα της ενέργειας, εξισορροπούν την ενέργεια στο σώμα, ανοίγουν κανάλια ενέργειας (μεσημβρινοί) και βιοενεργά σημεία (σημεία βελονισμού). Αυτό προάγει τη διαδικασία αυτο-θεραπείας στο σώμα, τη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης, την αύξηση της ευαισθησίας και την ικανότητα ελέγχου της ενέργειας.

Οι ασκήσεις του 1ου Επιπέδου (κάτω νταν τιαν) δημιουργούν τις βάσεις για περαιτέρω πρόοδο στο Επίπεδο 2 (μέσο νταν τιαν), Επίπεδο 3 (πάνω νταν τιαν) και πιο πάνω.

– Βασικά στοιχεία του τσι γκόνγκ. Θεωρία Yin Yang Τάο και Τε.
– 4 προκαταρκτικές ασκήσεις.
– Κύριες ασκήσεις: Μεγάλο δέντρο, Μικροσκοπική τροχιά, Εξευγένιση του τσι.
– Υποστηρικτικές ασκήσεις: καθαρισμός με τσι, συλλογή και εκπομπή τσι, τσι γκονγκ κατά τη διάρκεια του ύπνου κλπ.
– Διάγνωση και θεραπεία με τα χέρια. Ασκήσεις Ιατρικής Εικόνας.
– Επιδράσεις και φαινόμενα της πρακτικής του τσι γκονγκ.
– Τσι γκονγκ και φαγητό. Τσι γκονγκ στην καθημερινή ζωή.
– Απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχημένη πρακτική.

Σχετικά με τον εκπαιδευτή
Ο Γεώργιος Ίντουλεν είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και των τριών πρώτων επιπέδων του Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ της Λετονίας. Ασκείται εντατικά στο Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ από το 2004 και συνδέεται στενά με τον Μεγάλο Δάσκαλο του συστήματος Xu Mingtang. Ο Γεώργιος Ίντουλεν σπούδασε Φενγκ Σούι στο Blue Mountain Institute και είναι πιστοποιημένος σύμβουλος και εκπαιδευτής σε αυτό. Βαφτίστηκε στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπηρέτησε στο καθεδρικό ναό της Ρίγας και από την ηλικία των 15 χρόνων, έχοντας έντονες πνευματικές αναζητήσεις, άρχισε να ασκεί τον ησυχασμό υπό την καθοδήγηση του πνευματικού του πατέρα Ciril Borodin. Το 2006 δημιούργησε στη Λετονία την «Κοινότητα Χριστιανικού Διαλογισμού» (www.wccm.org) και το 2013 έγραψε το βιβλίο «Φωνή στη Σιωπή: ο χριστιανικός διαλογισμός – παραδόσεις και πρακτικές».

Η εκπαίδευση στο ZYQ level 1 θα γίνει
Το Σάββατο 30/11 και Κυριακή 1/12 2019 από τις 9.30 το πρωί έως τις 7.30 το απόγευμα στο κέντρο Donissis Σαπφούς 32 Καλλιθέα.

Η πρακτική στο ZYQ Level 1 θα γίνει 3 φορές, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στο σεμιναρίο και οι συναντήσεις ίσως να πραγματοποιηθούν στο κέντρο Ται Τσι Τσουαν, Πλαστήρα 62, Ν. Σμύρνη, Αθήνα χωρίς να υπάρχει επιπλέον χρέωση για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο.

Κράτηση θέσης με προκαταβολή 50 ευρώ, επικοινωνείτε στα 2109359712/6941605288

Συνολικό κόστος συμμετοχής κάθε σεμιναρίου: 100 ευρώ (Περιλαμβάνει τις 2 ημέρες του σεμιναρίου και 3 συναντήσεις πρακτικής).

* Παλιοί μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν ξανά τα σεμινάρια για εξάσκηση, θα έχουν κόστος συμμετοχής 20 ευρώ ανά ημέρα.

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Comments are closed.