Σεμινάριο τσι κόνγκ συνδυασμένο με τεχνικές μασάζ- Κυριακή 31 Μαρτίου

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 11.00 – 14.00 θα γίνει ένα σεμινάριο με θέμα το τσι κόνγκ των 8 θησαυρών. Ανοιχτό σε όλους αρχάριους και μη. Στο σεμινάριο θα δουλέψουμε 8 βασικές ασκήσεις που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του τσι στο σώμα, και βοηθούν την καλύτερη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων.Οι ασκήσεις Ba duan jin (Μπα ντουάν τζιν) στην κυριολεξία σημαίνει «τα οκτώ κομμάτια μεταξένιου υφάσματος – ( μπροκάρ – πολύτιμο ύφασμα συνήθως μεταξωτό)» ήταν πάντα πολύ διαδεδομένη άσκηση στην Κίνα. Το ασυνήθιστο της όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι ο Κινέζικος χαρακτήρας για το μετάξινο ύφασμα έχει επίσης την αρχαϊκή έννοια ενός σετ ασκήσεων που περιλαμβάνουν διαφορετικές κινήσεις. Από εκεί λοιπόν ο τίτλος «οκτώ κομμάτια μετάξινου υφάσματος» μπορεί να μεταφραστεί « μια άσκηση που συντίθεται από οκτώ σετ κινήσεων» .
Μια άλλη ερμηνεία λέει ότι το νόημα της ονομασίας αυτών των ασκήσεων,ερμηνεύεται :«καλύπτεις το σώμα σου με αυτό το πολύτιμο ύφασμα ώστε να το προστατεύσεις από αρρώστιες και να έχεις καλή υγεία».
Στο σεμινάριο εκτός απο την εκμάθηση ασκήσεων θα κάνουμε και τεχνικές μασάζ σε καρέκλα η στρωματάκι για την απελευθέρωση των μεσημβρινών που δουλεύει αυτό το τσι κόνγκ. Γι αυτό όσοι έρθετε να έχετε μαζί σας και ένα στρωματάκι. Κάποιες θα είναι αυτομασάζ κάποιες μεταξύ σας. Όσοι δεν θέλετε να κάνετε μεταξύ σας θας σας δείξω τεχνικές αυτομασάζ.
Κόστος σεμιναρίου 25 ευρώ για όσους δεν είναι μαθητές της σχολής- 20 ευρώ για τους ενεργούς μαθητές της σχολής.

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Comments are closed.