Τετραήμερο tai chi retreat στην Αίγινα απο Παρασκευή 1 έως Τρίτη πρωί 5 Ιουλίου 2022!

Πέρασαν 11 χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε το τελευταίο μας καλοκαιρινό σεμινάριο στην Αίγινα! Καιρός να επιστρέψουμε για ένα φουλ τετραήμερο καλοκαιρινό σεμινάριο στον όμορφο χώρο- το σπίτι των Αγγέλων- την Οικία Καραπάνου!

Ημέρες σεμιναρίου: Από Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 18.00 έως  το πρωί της Τρίτης 5 Ιουλίου.

Ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα Τάι Τσι ακόμα και αρχάριους στο ται τσι! Θα είμαστε δυο εκπαιδευτές και θα μπορούμε να χωριζόμαστε σε ομάδες όταν δεν εξασκούμαστε όλοι μαζί. Εκπαιδευτές: Λύδια Τυλλιανάκη & Γιάννης Ζουμπρούλης.

Πρόγραμμα & ύλη σεμιναρίου:
Πρωινό μάθημα: 7:30 – 9:30 ή 8:00 – 10:00. Οι ώρες αυτές μπορεί να αλλάξουν ανάλογα την σκίαση του χώρου.
Απογευματινό μάθημα: 18:00 – 20:00 (και πάλι θα το δούμε ανάλογα τον ήλιο).
Το πρώτο απογευματινό μάθημα θα ξεκινήσει Παρασκευή 1/7 18:00 γι αυτό πρέπει να είστε στον χώρο αρκετά νωρίτερα. Το τελευταίο μάθημα θα τελειώσει το πρωί της Τρίτης 5/7- μπορεί κανείς να φύγει αμέσως μετά το πρωινό, αλλά θα μπορούμε να φύγουμε και αργότερα ίσως και νωρίς το απόγευμα έτσι ώστε να κάνουμε το μπάνιο μας και να φάμε όλοι μαζί σε κάποια ταβέρνα.
Δωμάτια:
Το κατάλυμα είναι ένα νεοκλασικό όμορφο σπίτι σε απόσταση 5 λεπτά, με τα πόδια, από την θάλασσα και είναι διαμορφωμένο για σεμινάρια όπως το δικό μας. Δεν είναι ξενοδοχείο. Τα δωμάτια είναι δίκλινα και τρίκλινα όλα με μονά κρεβάτια). Τα περισσότερα μοιράζονται τα μπάνια. Στον κήπο έχει ένα δωμάτιο δίκλινο με το δικό του μπάνιο και δύο δίκλινα ξεχωριστά δωμάτια που μοιράζονται την ίδια είσοδο και το μπάνιο το οποίο βρίσκεται στο ένα από αυτά. Στο ισόγειο όπου είναι και η κουζίνα έχει τρία δίκλινα δωμάτια που μοιράζονται δύο μπάνια – θα είναι διαθέσιμα τα δυο δίκλινα καθώς το ένα θα το χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι. Στον πρώτο όροφο έχει ένα δίκλινο, ένα μονόκλινο και ένα τρίκλινο που μοιράζονται ένα μπάνιο. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα εδώ ότι για να πάει κανείς στο μπάνιο θα πρέπει να περάσει από ένα από τα άλλα δωμάτια.
Τα δωμάτια δεν έχουν κλιματιστικό – είναι ο κανόνας της Οικίας να μην χαλάσουν το παραδοσιακό σπίτι. Μπορεί όμως να παρέχουν ανεμιστήρες.
Λόγω κόβιντ δεν θα γεμίσουμε όλα τα κρεβάτια, και θα πρέπει να γνωρίζετε με ποιον θέλετε να μοιραστείτε το δωμάτιο σας ή να μας ζητήσετε να σας τακτοποιήσουμε εμείς. Αν κάποιος θέλει να μείνει μόνος του σε ένα δωμάτιο που έχει δύο κρεβάτια τότε το κόστος θα είναι λίγο παραπάνω (βλέπε το κόστος για μονόκλινο). Στην Οικία υπάρχει και μια όμορφη αίθουσα με ξύλινο πάτωμα στον πρώτο όροφο που ίσως την χρησιμοποιήσουμε.
Δωμάτια στο κοντινό ξενοδοχείο: Αν κάποιος δεν θέλει να μείνει στο σπίτι, σε απόσταση περίπου 12 λεπτών με τα πόδια μπορεί να κλείσει δωμάτιο σε αυτό το ξενοδοχείο Stefania studios (αλλά πρεπει να το κάνει από τώρα καθώς η διαθεσιμότητα είναι αμφίβολη εκείνη την εποχή- μπορείτε να κάνετε την κράτηση μέσω booking com και σας την κρατάει έως ένα μήνα πριν χωρίς χρέωση!). Μπορείτε να έρθετε και με την οικογένεια σας αν το επιθυμείτε.
Κόστος:
Συνολικό κόστος με διαμονή  (ανεξάρτητο από το πόσα μαθήματα παρακολουθήσετε μέσα στις 4 ημέρες): 350 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνει ημιδιατροφή, 4 ώρες μαθημάτων καθημερινά και διαμονή σε οποιοδήποτε δωμάτιο (ρωτήστε μας για τη διαθεσιμότητα)
Επιπλέον κόστος για μονόκλινο : Το μονόκλινο χρεώνεται επιπλέον 40 ευρώ για τις 4 ημέρες (μονόκλινο σημαίνει αν πάρει κάποιος ένα δωμάτιο με δύο κρεβάτια μόνο αν υπάρχει διαθεσιμότητα- προτείνουμε στην περίπτωση αυτή να μείνετε στο ξενοδοχείο Stefania studios 12 λ. περπάτημα κάνοντας έγκαιρη κράτηση ).
Κόστος χωρίς διαμονή στην Οικία: 250 ευρώ (περιλαμβάνει την χρέωση χρήσης των χώρων της Οικίας την ημιδιατροφή και τα μαθήματα- σημείωση: πρωινό θα έχουμε στην Οικία μετά το πρωινό μάθημα).
Στην περίπτωση που δεν μείνετε στην Οικία θα πρέπει να μείνετε κοντά ώστε να είστε παρόντες στα μαθήματα. Δείτε εδώ που είναι η Οικία.
Κόστος μόνο για το ΠΣΚ: 190 ευρώ (περιλαμβάνει τα μαθήματα , διαμονή για δυο βράδια μόνο αν υπάρχει διαθεσιμότητα στο σπίτι (όχι μονόκλινο), την ημιδιατροφή από Παρασκευή βράδυ έως και το πρωινό της Κυριακής και την χρέωση της χρήσης των χώρων της Οικίας).
Σημειώστε αυτή η επιλογή χρεώνεται περισσότερο γιατί είναι πιο δύσκολη στην διοργάνωση. Με αυτό το κόστος μπορείτε να μείνετε στο σπίτι μόνο αν έχει διαθεσιμότητα. Τα δωμάτια κυρίως θα δοθούν με προτεραιότητα όσους κάνουν όλο το σεμινάριο.

Κόστος ΠΣΚ με ημιδιατροφή για όσους κλείσουν διαμονή αλλού: 140 ευρώ (περιλαμβάνει μαθήματα έως Κυριακή πρωί, ημιδιατροφή και τα έξοδα της χρήσης των χώρων της Οικίας). Αν ο συμμετέχων θελήσει να κάνει παραπάνω μαθήματα (π.χ. και Κυριακή απόγευμα ή και Δευτέρα πρωί), θα υπάρχει ένα επιπλέον κόστος ανάλογα το τι θα κάνει. π.χ. έως και τα μαθήματα της Κυριακής απόγευμα αν συμμετέχετε και στο μεσημεριανό το συνολικό κόστος θα είναι 220 ευρώ.

Προκαταβολή και όροι συμμετοχής:
Για όσους κάνουν όλο το σεμινάριο: 200 ευρώ από τώρα έως την 1 Ιουνίου το αργότερο. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου.
Για όσους δεν μείνουν στην Οικία: 150 ευρώ  και πρέπει να δοθεί έως 1 Ιουνίου.
Για όσους έρθουν μόνο το ΠΣΚ και δεν μείνουν στην Οικία είναι 90 ευρώ και πρέπει να δοθεί έως την 1 Ιουνίου.
Για όσους μείνουν στην Οικία το ΠΣΚ : προκαταβολή 100 ευρώ έως την 1 Ιουνίου.
Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο αν βρεθεί κάποιος να πάρει την θέση σας. Αν το σεμινάριο ακυρωθεί από τους διοργανωτές τότε όλο το ποσό που έχετε δώσει επιστρέφεται.

Στο σεμινάριο θα παρθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.

Ύλη σεμιναρίου:
Στο σεμινάριο όπως αναφέραμε πιο πριν θα είμαστε δυο εκπαιδευτές η Λύδια Τυλλιανάκη και ο Γιάννης Ζουμπρουλης , senior instructors του Dong Style Tai chi.

Θα γίνει εργασία στο ται τσι (για απόλυτα καινούριους μαθητές θα γίνουν εισαγωγικές ασκήσεις στο ται τσι) καθώς ασκήσεις τσι κόνγκ και συγκέντρωσης ενέργειας για την αύξηση της ζωτικότητας και την επίτευξη ηρεμίας. Συγχρόνως για όσους είναι λίγο πιο προχωρημένοι θα δουλέψουμε και σε άλλες φόρμες του ται τσι όπως το ίσιο ή κυρτό σπαθί αλλά και οι πιο αρχάριοι θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τον δεύτερο εκπαιδευτή στο δικό τους επίπεδο.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε μικροαλλαγές ανάλογα τις συμμετοχές. Αυτό απλά είναι ένα προσχέδιο.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ ενημερώστε την Λύδια Τυλλιανάκη (αν είστε μαθητής/τρια της σχολής της) στο lydiatilli@hotmail.com ή 69412605288 ή τον Γιάννη Ζουμπρούλη αν είστε μαθητής/τρια της σχολής του στο taichiathens@gmail.com ή 6946993501. Η θέση σας είναι επιβεβαιωμένη μόνο με κατάθεση προκαταβολής όσο γίνεται πιο σύντομα.

Μοιραστείτε τη σελίδα: