Κέντρο Tai Chi Chuan Νέας Σμύρνης
 
Zhong Yuan Qi gong Πρώτο επίπεδο 27 & 28 Ιανουαρίου 2024 στην Αίγινα (Οικία Καραπάνου)

Zhong Yuan Qi gong Πρώτο επίπεδο 27 & 28 Ιανουαρίου 2024 στην Αίγινα (Οικία Καραπάνου)

Το πρώτο σεμινάριο της καινούριας χρονιάς στο Zhong Yuan Qi gong 1ο επίπεδο είναι προγραμματισμένο να γίνει
το ΣΚ 27 & 28 Ιανουαρίου στην όμορφη Αίγινα.
Θα το διδάξει η Λύδια Τυλλιανάκη .
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο παρακαλώ δείτε εδώ την διαδυκτιακή παρουσίαση που είχε γίνει τον Δεκέμβριο 2020 (απαραίτητο να το δείτε όσοι πρόκειται να λάβετε μέρος καθώς η παρουσίαση είναι και αυτή μέρος του σεμιναρίου).


Ημερομηνίες: Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.
Ώρες: 10:30- 18:00 Σάββατο & 10:00 – 17:00 Κυριακή (με πολλά μικρά διαλείμματα και ένα μεγάλο της μιάμισης ώρα για ξεκούραση και φαγητό). Είναι απαραίτητη η συμμετοχή και τις δύο ημέρες.
Τόπος διεξαγωγής: Αυτό το σεμινάριο θα γίνει στους χώρους της Οικίας Καραπάνου που είναι 10 λεπτά από το λιμάνι της Αίγινας.
Δείτε εδώ πώς θα βρείτε την Οικία Καραπάνου από το λιμάνι.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους που τους ενδιαφέρει να δυναμώσουν την υγεία τους, να ησυχάσουν και να μάθουν τρόπους να ανακτήσουν την ενέργεια τους μέσω των αρχαίων τεχνικών του qi gong. Επίσης ανοιχτό και σε αρχάριους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο qi gong και επίσης είναι ανοιχτό και σε όσους ασκούν ήδη άλλες πολεμικές τέχνες ή ακόμα και άλλα είδη qi gong ή tai chi chuan. Όλοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να το εξασκήσουν με κάποιον εκπαιδευτή (είτε στην Αίγινα είτε διαδικτυακά αλλά και ζωντανά στην Νέα Σμύρνη ανά διαστήματα όταν οργανώνονται κάποιες συναντήσεις).

Κόστος: 100€ (με προκαταβολή 40€) . (Περιλαμβάνει τις ώρες διδασκαλίας και την διανομή πληροφοριακού υλικού για το σεμινάριο).
Κόστος χωρίς προκαταβολή 130 €. (Αν αποφασίσετε να μην δώσετε προκαταβολή παρακαλώ ενημερώστε για το ενδιαφέρον σας ώστε να δούμε αν υπάρχει χώρος).
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε στο σπίτι , ρωτήστε μας γιατί η Οικία Καραπάνου υπολειτουργεί τον χειμώνα και δεν έχει διαθέσιμα δωμάτια αλλά ίσως να μπορέσει να κάνει κάτι για εσάς αν το ξέρουμε εκ των προτέρων. Αν έρθετε από Αθήνα θα πρέπει να φροντίσετε και για τα γεύματα σας τα οποία τα αναλαμβάνει ο καθένας μόνος του- το σπίτι έχει κοινόχρηστη κουζίνα . Θα υπάρχει τσάι διαθέσιμο.
Απαραίτητη είναι η προκαταβολή των 40 € με τραπεζική κατάθεση ή στην σχολή αν είστε Αθήνα, από τώρα έως το αργότερο 10 Ιανουαρίου ώστε να επιβεβαιωθεί η θέση σας .
Το υπόλοιπο του ποσού θα πρέπει να έχει πληρωθεί έως 2 ημέρες πριν το σεμινάριο ή το ίδιο πρωί του σεμιναρίου ή μπορείτε να το πληρώσετε όλο το ποσό όταν κλείσετε την θέση σας.
Για όσους το επαναλαμβάνουν το κόστος για όλο το σεμινάριο το κόστος είναι 50 € με προκαταβολή 25€.
Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης για οποιονδήποτε λόγο.

Όροι συμμετοχής και λεπτομέρειες για όσους συμμετέχουν:

Χρειάζεται εκ των προτέρων συνεννόηση με την δασκάλα (στο taichilydia@gmail.com ή 6941605288)- αν δεν έχετε κλείσει θέση νωρίς τότε ίσως να μην βρείτε αργότερα και η συμμετοχή σας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί).
Πριν έρθετε στο σεμινάριο θα πρέπει να έχετε ακούσει την παρουσίαση που αναφέρουμε στην αρχή αυτού του άρθρου.
Επιβεβαιωμένη συμμετοχή γίνεται μόνο με κατάθεση προκαταβολής.
Το υπόλοιπο του συνολικού ποσού θα πρέπει να έχει δοθεί έως το αργότερο 25 Ιανουαρίου.
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου πρέπει να γίνει και τις δύο ημέρες- δεν γίνονται δεκτοί συμμετέχοντες μόνο μια ημέρα η μέρος του σεμιναρίου.
Στον χώρο δεν επιτρέπονται παπούτσια οπότε χρειάζεται να φέρετε ζεστές παντόφλες ή ζεστές κάλτσες, επίσης να είστε ντυμένοι με ζεστά ρούχα γιατί στην Οικία δεν λειτουργεί θέρμανση. Κάποιες ασκήσεις θα είναι στατικές σε όρθια ή καθιστή θέση για αρκετή ώρα οπότε εκεί θα πρέπει να είστε ντυμένοι ζεστά. Κάποιες από τις πιο κινητικές ασκήσεις μπορεί να τις κάνουμε και στον κήπο.
Αν τυχόν το σεμινάριο ακυρωθεί για οποιονδήποτε λόγους από την διοργανώτρια τότε τα χρήματα που έχετε δώσει θα σας επιστραφούν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6941605288 ή taichilydia@gmail.com

Το ΖYQ είναι μια μέθοδος εξάσκησης της ενέργειας – συμπεριλαμβάνει τόσο στατικές όσο και ασκήσεις με κίνηση- που ο πρώτος της στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και η ενδυνάμωση του σώματος.
Στη συνέχεια, όταν η υγεία έχει αποκατασταθεί, καθοδηγεί τους ασκούμενους στο μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης κι αφυπνίζει τις ιδιαίτερες μοναδικές δυνατότητες του καθένα. Υπάρχουν πολλές σχολές τσι γκόνγκ. Η συγκεκριμένη είναι, επιβεβαιωμένα από την εμπειρία μας, πολύ υψηλού επίπεδου και ταυτόχρονα πολύ απλή και κατανοητή.
Οι ασκήσεις είναι εύκολα εφαρμόσιμες από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Για την εξάσκηση δεν απαιτούνται αλλαγές του τρόπου ζωής, κι όμως με την άσκηση η ζωή όντως αλλάζει! Οι ασκούμενοι αποκτούν ανοσία στο στρες, εσωτερική ισορροπία, αισιοδοξία, άριστη υγεία και ευτυχία.

Το ZYQ είναι ένα πλήρες σύστημα, δοκιμασμένο από τον χρόνο -καθώς γεννήθηκε στην Κίνα επτά χιλιετίες πριν- που μας προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική εξέλιξη με ρυθμούς που ο καθένας μπορεί να επιλέξει και να διαμορφώσει ανάλογα με τον τρόπο ζωής του και τον χρόνο που θέλει να αφιερώσει σε αυτό.

Ενσωματωμένο μέσα στο ZYQ βρίσκεται κι ένα σύστημα ενεργειακής θεραπευτικής- το Image Medicine- κι έτσι τo Zhong Yuan Qi Gong αποτελεί επίσης, πολύτιμο εργαλείο στη θεραπευτική φαρέτρα των ιατρών και των ολιστικών θεραπευτών.

Πρόγραμμα ZYQ Επιπέδο Πρώτο (ΧΑΛΑΡΩΣΗ /RELAXATION)
Η κύρια προσοχή δίνεται στην καλλιέργεια τσι στο κάτω νταν τιαν (ενεργειακό κέντρο στην κοιλιά), που είναι υπεύθυνο για την υγεία, τη σεξουαλικότητα και τη μακροζωία. Οι ασκήσεις αυξάνουν την ποσότητα και την ποιότητα της ενέργειας, εξισορροπούν την ενέργεια στο σώμα, ανοίγουν κανάλια ενέργειας (μεσημβρινοί) και βιοενεργά σημεία (σημεία βελονισμού). Αυτό προάγει τη διαδικασία αυτο-θεραπείας στο σώμα, τη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης, την αύξηση της ευαισθησίας και την ικανότητα ελέγχου της ενέργειας.

Οι ασκήσεις του 1ου Επιπέδου (κάτω νταν τιαν) δημιουργούν τις βάσεις για περαιτέρω πρόοδο στο Επίπεδο 2 (μέσο νταν τιαν), Επίπεδο 3 (πάνω νταν τιαν) και πιο πάνω.
Αυτά στα οποία θα δουλέψουμε είναι τα εξής:
– Βασικά στοιχεία του τσι γκόνγκ. Θεωρία Yin Yang Τάο και Τε.
– 4 προκαταρκτικές ασκήσεις.
– Κύριες ασκήσεις:
Μεγάλο δέντρο, Μικροσκοπική τροχιά, Εξευγένιση του τσι.
– Υποστηρικτικές ασκήσεις: καθαρισμός με τσι, συλλογή και εκπομπή τσι, τσι γκονγκ κατά τη διάρκεια του ύπνου κλπ.
– Διάγνωση και θεραπεία με τα χέρια. Ασκήσεις Ιατρικής Εικόνας.
– Επιδράσεις και φαινόμενα της πρακτικής του τσι γκονγκ.
– Ασκήσεις για το ήπαρ, και τους νεφρούς.
– Τσι γκονγκ και φαγητό. Τσι γκονγκ στην καθημερινή ζωή.
– Απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχημένη πρακτική.

Για το Zhong Yuan Qi gong και μπορείτε να δείτε και εδώ και για το Kundawell Institute δείτε εδώ.

Η Λύδια Τυλλιανάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αυτού του αρχαίου συστήματος τσι Κονγκ στο πρώτο και δεύτερο επίπεδο από τον Μάστερ Xu Ming Tang και έχει εκπαιδευτεί και στα 4 επίπεδα του Zhong Yuan Qi gong (τα 3 απο τον Λετονό εκπαιδευτή George Indulen και το 4ο απο τον ίδιο Master Xu Ming Tang). Είναι εκπαιδεύτρια στο Ται τσι τσουάν και στο Τσι κόνγκ απο το 1994 στην Ελλάδα. Η ίδια ασχολείτα με αυτές τις τέχνες απο το 1984.
Αυτό θα είναι το τρίτο σεμινάριο που θα διδαχθεί στην Ελλάδα στην Ελληνική γλώσσα, με την Λύδια Τυλλιανάκη. Έχουν ήδη γίνει δυο στην Αθήνα.
Ο δάσκαλος της Λύδιας Γεώργιος Ιντουλεν είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και των τριών πρώτων επιπέδων του Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ της Λετονίας. Ασκείται εντατικά στο Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ από το 2004 και συνδέεται στενά με τον Μεγάλο Δάσκαλο του συστήματος Xu Mingtang.  Έχει ήδη κάνει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα όπου δίδαξε και τα 3 επίπεδα του ZYQ.

Οικία Καραπάνου.

Μοιραστείτε τη σελίδα:
EnglishGreek