Zhong Yuan Qi gong στην πόλη του Ηρακλείου- Κρήτη 28 & 29/8.

Με πολύ χαρά ανακοινώνουμε το πρώτο σεμινάριο του 1ου επιπέδου Zhong Yuan Qi gong που είναι προγραμματσιμένο να γίνει στην πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη (γενέτειρα και της δασκάλας Λύδιας Τυλλιανάκη που θα διδάξει το σεμινάριο).
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο παρακαλώ δείτε εδώ την διαδυκτιακή παρουσίαση που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο (απαραίτητο να το δείτε όσοι πρόκειται να λάβετε μέρος καθώς η παρουσίαση είναι και αυτή μέρος του σεμιναρίου).


Ημερομηνίες: Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.
Ώρες: 10:00 – 18:00 κάθε μέρα (με πολλά μικρά διαλείμματα και ένα μεγάλο της μιάμισης ώρα για ξεκούραση και φαγητό).
Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα στον Πολυχώρο Marpiosa Στεργιογιάννη 1 Ηράκλειο (θα το βρείτε ως Tango Salon).

Ανοιχτό σε όλους που τους ενδιαφέρει να δυναμώσουν την υγεία τους, να ησυχάσουν και να μάθουν τρόπους να ανακτήσουν την ενέργεια τους μέσω των αρχαίων τεχνικών του qi gong. Επίσης ανοιχτό και σε αρχάριους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο qi gong και επίσης είναι ανοιχτό και σε όσους ασκούν ήδη άλλες πολεμικές τέχνες ή ακόμα και άλλα είδη qi gong ή tai chi chuan.

Κόστος: 100€. (περιλαμβάνει τις ώρες διδασκαλίας και την διανομή πληροφοριακού υλικού για το σεμινάριο και τα έξοδα ενοικίασης του χώρου).
Απαραίτητη είναι η προκαταβολή των 50 € με τραπεζική κατάθεση απο τώρα έως το αργότερο 10 -15 Αυγούστου ώστε να επιβεβαιωθεί η θέση σας καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων Covid. Το υπόλοιπο του ποσού θα πρέπει να έχει πληρωθεί έως 2 ημέρες πριν το σεμινάριο ή το ίδιο πρωί του σεμιναρίου ή μπορείτε να το πληρώσετε όλο το ποσό όταν κλείσετε την θέση σας. Για όσους το επαναλαμβάνουν το κόστος για όλο το σεμινάριο είναι 50 €. Δείτε παρακάτω τους όρους του σεμιναρίου και της προκαταβολής.

Όροι συμμετοχής:

Χρειάζεται εκ των προτέρων συνεννόηση με την δασκάλα (δείτε παρακάτω το τηλέφωνο και email συνεννόησης για τις δηλώσεις συμμετοχής- αν δεν έχετε κλείσει θέση νωρίς τότε ίσως να μην βρείτε αργότερα και η συμμετοχή σας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί).
Πριν έρθετε στο σεμινάριο θα πρέπει να έχετε ακούσει την παρουσίαση που αναφέρουμε στην αρχή αυτού του άρθρου.
Επιβεβαιωμένη συμμετοχή γίνεται μόνο με κατάθεση προκαταβολής.
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου πρέπει να γίνει και τις δύο ημέρες.
Για την ασφαλή συμμετοχή σας στο σεμινάριο χρειάζεται να έχετε κάνει σελφ τεστ απο πριν αν δεν είστε εμβολιασμένοι- αν είστε εμβολιασμένοι δεν είναι απαραίτητο.
Σε όσους δηλώσετε συμμετοχή θα δοθούν πιο αναλυτικές πληροφορίες.
Αν τυχόν το σεμινάριο ακυρωθεί για οποιουσδήποτε λόγους από την διοργανώτρια ή για λόγους περιορισμών λόγω covid τότε τα χρήματα που έχετε δώσει θα σας επιστραφούν. Σε περίπτωση ακύρωσης από της δικής σας πλευράς μετά τις 13 Αυγούστου η προκαταβολή θα κρατηθεί.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6941605288 ή lydiatilli@hotmail.com.

Το ΖYQ είναι μια μέθοδος εξάσκησης της ενέργειας – συμπεριλαμβάνει τόσο στατικές όσο και ασκήσεις με κίνηση- που ο πρώτος της στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και η ενδυνάμωση του σώματος.
Στη συνέχεια, όταν η υγεία έχει αποκατασταθεί, καθοδηγεί τους ασκούμενους στο μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης κι αφυπνίζει τις ιδιαίτερες μοναδικές δυνατότητες του καθένα. Υπάρχουν πολλές σχολές τσι γκόνγκ. Η συγκεκριμένη είναι, επιβεβαιωμένα από την εμπειρία μας, πολύ υψηλού επίπεδου και ταυτόχρονα πολύ απλή και κατανοητή.
Οι ασκήσεις είναι εύκολα εφαρμόσιμες από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Για την εξάσκηση δεν απαιτούνται αλλαγές του τρόπου ζωής, κι όμως με την άσκηση η ζωή όντως αλλάζει! Οι ασκούμενοι αποκτούν ανοσία στο στρες, εσωτερική ισορροπία, αισιοδοξία, άριστη υγεία και ευτυχία.

Το ZYQ είναι ένα πλήρες σύστημα, δοκιμασμένο από τον χρόνο -καθώς γεννήθηκε στην Κίνα επτά χιλιετίες πριν- που μας προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική εξέλιξη με ρυθμούς που ο καθένας μπορεί να επιλέξει και να διαμορφώσει ανάλογα με τον τρόπο ζωής του και τον χρόνο που θέλει να αφιερώσει σε αυτό.

Ενσωματωμένο μέσα στο ZYQ βρίσκεται κι ένα σύστημα ενεργειακής θεραπευτικής- το Image Medicine- κι έτσι τo Zhong Yuan Qi Gong αποτελεί επίσης, πολύτιμο εργαλείο στη θεραπευτική φαρέτρα των ιατρών και των ολιστικών θεραπευτών.

Πρόγραμμα ZYQ Επιπέδου 1 (ΧΑΛΑΡΩΣΗ /RELAXATION)
Η κύρια προσοχή δίνεται στην καλλιέργεια τσι στο κάτω νταν τιαν (ενεργειακό κέντρο στην κοιλιά), που είναι υπεύθυνο για την υγεία, τη σεξουαλικότητα και τη μακροζωία. Οι ασκήσεις αυξάνουν την ποσότητα και την ποιότητα της ενέργειας, εξισορροπούν την ενέργεια στο σώμα, ανοίγουν κανάλια ενέργειας (μεσημβρινοί) και βιοενεργά σημεία (σημεία βελονισμού). Αυτό προάγει τη διαδικασία αυτο-θεραπείας στο σώμα, τη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης, την αύξηση της ευαισθησίας και την ικανότητα ελέγχου της ενέργειας.

Οι ασκήσεις του 1ου Επιπέδου (κάτω νταν τιαν) δημιουργούν τις βάσεις για περαιτέρω πρόοδο στο Επίπεδο 2 (μέσο νταν τιαν), Επίπεδο 3 (πάνω νταν τιαν) και πιο πάνω.
Αυτά στα οποία θα δουλέψουμε είναι τα εξής:
– Βασικά στοιχεία του τσι γκόνγκ. Θεωρία Yin Yang Τάο και Τε.
– 4 προκαταρκτικές ασκήσεις.
– Κύριες ασκήσεις:
Μεγάλο δέντρο, Μικροσκοπική τροχιά, Εξευγένιση του τσι.
– Υποστηρικτικές ασκήσεις: καθαρισμός με τσι, συλλογή και εκπομπή τσι, τσι γκονγκ κατά τη διάρκεια του ύπνου κλπ.
– Διάγνωση και θεραπεία με τα χέρια. Ασκήσεις Ιατρικής Εικόνας.
– Επιδράσεις και φαινόμενα της πρακτικής του τσι γκονγκ.
– Ασκήσεις για το ήπαρ, και τους νεφρούς.
– Τσι γκονγκ και φαγητό. Τσι γκονγκ στην καθημερινή ζωή.
– Απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχημένη πρακτική.

Η Λύδια Τυλλιανάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αυτού του αρχαίου συστήματος τσι Κονγκ στο πρώτο επίπεδο από τον Μάστερ Xu Ming Tang και έχει εκπαιδευτεί και στα 4 επίπεδα του Zhong Yuan Qi gong (τα 3 απο τον Λετονό εκπαιδευτή George Indulen και το 4ο απο τον ίδιο Master Xu Ming Tang). Είναι εκπαιδεύτρια στο Ται τσι τσουάν και στο Τσι κόνγκ απο το 1994 στην Ελλάδα. Η ίδια ασχολείτα με αυτές τις τέχνες απο το 1984.
Αυτό θα είναι το τρίτο σεμινάριο που θα διδαχθεί στην Ελλάδα στην Ελληνική γλώσσα, με την Λύδια Τυλλιανάκη. Έχουν ήδη γίνει δυο στην Αθήνα.
Ο δάσκαλος της Λύδιας Γεώργιος Ιντουλεν είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και των τριών πρώτων επιπέδων του Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ της Λετονίας. Ασκείται εντατικά στο Τζονγκ Γιουάν Τσι Γκονγκ από το 2004 και συνδέεται στενά με τον Μεγάλο Δάσκαλο του συστήματος Xu Mingtang.  Έχει ήδη κάνει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα όπου δίδαξε και τα 3 επίπεδα του ZYQ.

Μοιραστείτε τη σελίδα: