ZHONG YUAN QI GONG 5ήμερο RETREAT στην Νότια Κρήτη! 26 – 31 Αυγούστου 2022.

Το πρώτο μας retreat με εκπαίδευση στο σύστημα Zhong Yuan Qi gong πρώτο επίπεδο μαζί με εξάσκηση. Διδάσκει η Λύδια Τυλλιανάκη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για το πρώτο επίπεδο στο ZYQ (βλέπε πιο κάτω).
Καλεσμένοι είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν το σύστημα, αλλά και όσοι το έχουν ήδη μάθει και το εξασκούν και επίσης και όσοι έχουν μάθει και τα άλλα επίπεδα. Τα πρωινά θα γίνεται εκπαίδευση στο πρώτο επίπεδο που όλοι μπορούν να επαναλάβουν, και τα απογεύματα θα γίνεται πρακτική στις ασκήσεις του συστήματος ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα. Αν οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ται τσι θα υπάρχει ευκαιρία να γίνει και μάθημα με απλές ασκήσεις ται τσι η άλλο απλό σύστημα τσι κόνγκ.

Το retreat μας θα γίνει στην όμορφη κοινότητα του Αζογυρέ στην Νότια Κρήτη Νομό Χανίων. Η κοινότητα είναι μιάμιση ώρα απο τα Χανιά, στην Νότια Δυτική Κρήτη. Για να πάει κανείς στην θάλασσα είναι περίπου 10 λ οδήγηση απο την Παλαιοχώρα . Βρίσκεται σε ημιορεινή περιοχή κοντά σε τρεχούμενα νερά. Το μέρος είναι πολύ μαγικό και εμπνέει για ενεργειακή άσκηση.
Η ομάδα μας θα μένει στα δωμάτια της κοινότητας τα Alpha rooms αλλά όσοι θέλετε μπορείτε να μείνετε και στην Παλαιοχώρα αλλά θα πρέπει να βρείτε μόνοι σας δωμάτιο εκεί και να έχετε δικό σας μέσο. Αν δεν έχετε δικό σας μέσο και μένετε στα δωμάτια στον Αζογυρέ, μπορούμε να κανονίσουμε την μετακίνηση σας (υπάρχει ΚΤΕΛ απο το λιμάνι των Χανίων προς Παλαιοχώρα και μετά μπορούμε να σας πάρουμε απο εκεί). Επίσης μπορείτε να μοιραστείτε τις διαδρομές και τα έξοδα μετακίνησης με άλλους συμμαθητές.
Το μέρος θυμίζει μια Κρήτη της εποχής του 70-80. Γι αυτό τα δωμάτια δεν είναι μοντέρνα ούτε πολυτελείας , αλλά παρέχουν τα βασικά, το δικό τους μπάνιο και ντους και είναι πολύ ήσυχα με πανέμορφη θέα προς την θάλασσα και δροσερά. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν αιρκοντίσιον . Στον χώρο των δωματίων υπάρχει κοινόχρηστη κουζίνα αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες, μία αίθουσα σεμιναρίων και μια όμορφη βεράντα με θέα την θάλασσα απο το βουνό.
Ο χώρος έχει μόνο 8 δωμάτια και στην κοινότητα δεν υπάρχουν άλλα δωμάτια, γι αυτό όσοι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να έχετε κλείσει την θέση σας σύντομα με προκαταβολή (βλέπε παρακάτω) αλλιώς ίσως να μην βρείτε δωμάτιο στον χώρο του σεμιναρίου. Το σεμινάριο θα γίνεται στην βεράντα του σπιτιού του χώρου όπου είναι τα δωμάτια καθώς και σε εξωτερικούς χώρους, κάποιο μέρος του ίσως να γίνεται στην θάλασσα στην Παλαιοχώρα.

Ημερομηνίες, ώρες και ιδιαιτερότητες του σεμιναρίου: Έναρξη Παρασκευή απόγευμα 26/8 18:30 έως Τετάρτη 31/8 στις 12:00. Το πιθανότερο είναι να ξεκινάμε τις ημέρες μας με πρωινό στην βεράντα του σπιτιού των δωματίων – να συνεχίζουμε με σεμινάριο 9:00 – 11:00 έξω ή στην αίθουσα η βεράντα του σπιτιού και το απόγευμα να χρησιμοποιούμε διάφορους χώρους μετά τις 18:00. Κάποιες φορές μπορεί να κάνουμε και επιπλέον βραδινή άσκηση σε ενεργειακά μέρη. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές πρόγραμμα θα δοθούν αργότερα σε όσους συμμετέχουν. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί λίγο ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας.
Αυτό το σεμινάριο είναι μόνο για όσους το κάνουν ολόκληρο . Θα έχει και αρκετή θεωρία – ένας μέρος του είναι να ακούσετε την θεωρία του στην αίθουσα του χώρου ή τους εξωτερικούς χώρους και μέρος του θα είναι άσκηση. Πολλές ασκήσεις είναι αρκετά διαλογιστικές και ήρεμες αρκετές είναι καθιστικές γι αυτό θα πρέπει να έχετε υπομονή να τις κάνετε. Ανήκει στην κατηγορία των εσωτερικών συστημάτων τσι κόνγκ που δεν είναι δυναμικά (είναι περισσότερο στατικό).
Αν επιθυμείτε να μείνετε περισσότερο ή να έρθετε πιο νωρίς θα πρέπει να κλείσετε δωμάτιο μόνοι σας με τον κύριο Ευτύχη και θα πείτε είστε απο το ται τσι γκρουπ 6972138588 για τα δωμάτια στον Αζογυρέ εκ μέρους της Λύδιας Τυλλιανάκη. Θα πρέπει να ενημερώσετε πρώτα και εμάς.

Συνολικό κόστος με πρωινό, μαθήματα και διαμονή σε δίκλινα δωμάτια : 240 ευρώ (αυτή η τιμή ισχύει μόνο αν έχει κρατηθεί η θέση με προκαταβολή έως 25/6 -βλέπε παρακάτω περιλαμβάνει το πρωινό και διαμονή με ένα άλλο άτομο σε δίκλινο δωμάτιο) και πρέπει να έχει πληρωθεί το αργότερο έως 10 Αυγούστου. Για όσους δεν κάνουν κράτηση θέσης με προκαταβολή το συνολικό κόστος θα είναι 300 ευρώ χωρίς την εγγύηση να υπάρχει θέση για το σεμινάριο. Θα πρέπει να ξέρετε με ποιον θέλετε να μοιραστείτε το δωμάτιο αν γνωρίζετε την ομάδα. Αλλιώς θα σας βάλουμε εμείς με κάποιον/κάποια.
Αν θέλετε να πάρετε ένα δωμάτιο μόνος/η σας παρακαλώ ενημερώστε μας εγκαίρως. Το κόστος για μονόκλινο είναι επιπλέον 65 ευρώ. Αλλιώς μπορείτε να μείνετε στην Παλαιοχώρα ή θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι άλλο στον Αζογυρέ όχι όμως σε αυτό το χαμηλό κόστος.
Κόστος χωρίς διαμονή στα δωμάτια : 140 ευρώ για 4-5 ώρες καθημερινά μαθήματα ξεκινώντας απο Παρασκευή απόγευμα 18:30 έως και Τετάρτη 12:00. Όσοι δεν μένετε στον χώρο και επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρωινό τότε το επιπλέον κόστος είναι 30 ευρώ για 5 πρωινά.
Θα υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης ομαδικών γευμάτων στο μικρό καφέ της περιοχής με κόστος 10 ευρώ το γεύμα. Αν κάποιοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε ομαδικά γεύματα, παρακαλώ ενημερώστε μας όταν κάνετε την κράτηση σας ώστε να το κανονίσουμε. Ο αριθμός γευμάτων θα κανονιστεί ανάλογα το ενδιαφέρον. Μπορούν να οργανωθούν για κάποιες ημέρες.
Η περιοχή δεν έχει εστιατόρια (εστιατόρια θα βρείτε πολλά στην Παλαιοχώρα αλλά πρέπει να έχετε δικό σας μέσο. Στον Αζογυρέ υπάρχει μόνο αυτό το μικρό καφέ που προσφέρει μικρά γεύματα.
Προκαταβολή : 120 ευρώ έως 25/6 για όσους μείνουν σε δίκλινα δωμάτια. (Για μονόκλινα η προκαταβολή είναι 150 ευρώ).
Προκαταβολή 85 ευρώ έως 25/6 για όσους δεν μείνουν στα δωμάτια.
Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης παρά μόνο αν βρεθεί κάποιος να πάρει την θέση σας. Αν δεν δώσετε προκαταβολή ρισκάρετε να μην υπάρχει θέση γιατί στην κοινότητα δεν έχουν άλλα δωμάτια- και όλα είναι πολύ πιο ακριβά!

Όροι συμμετοχής: Για να συμμετέχετε -αν δεν έχετε ήδη εκπαιδευτεί σε αυτό το τσι κόνγκ -θα πρέπει να είστε παρόντες απο την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου και να το παρακολουθήσετε έως το τέλος.
Το συνολικό κόστος δεν αλλάζει αν χάσετε μαθήματα.

Η Λύδια Τυλλιανάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αυτού του αρχαίου συστήματος τσι Κονγκ στο πρώτο επίπεδο από τον Μάστερ Xu Ming Tang και έχει εκπαιδευτεί και στα 4 επίπεδα του Zhong Yuan Qi gong (τα 3 απο τον Λετονό εκπαιδευτή George Indulen και το 4ο απο τον ίδιο Master Xu Ming Tang). Είναι εκπαιδεύτρια στο Ται τσι τσουάν και στο Τσι κόνγκ απο το 1994 στην Ελλάδα. Η ίδια ασχολείται με αυτές τις τέχνες απο το 1984.

Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με την Λύδια Τυλλιανάκη στο 6941605288 ή στο lydiatilli@hotmail.com.

Μοιραστείτε τη σελίδα: