Διαθέσιμο υλικό από την σχολή μας

Στη σχολή υπάρχουν διαθέσιμα dvd & ηλεκτρονικά αρχεία που μπορούν να βοηθήσουν και να διευκολύνουν την προσωπική μελέτη των μαθητών, με τη φόρμα, ασκήσεις αλλά και τα τσι κόνγκ.

Όλα τα βίντεο τα  έχει επεξεργαστεί και επιμεληθεί ο Αργύρης Τσεπελίκας- επαγγελματίας καμεραμαν και εκπαιδευτής στο ται τσι .

Tai chi

Για την φόρμα του Τάι τσι (slow set) και εισαγωγικές ασκήσεις  υπάρχουν δυο dvd η ηλεκτρονικά αρχεία  και πιο αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω.

1o

vlcsnap-2015-12-21-16h34m18s39

Η μεγάλη φόρμα γιανγκ στυλ τραβηγμένη από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες (η μια με καθρέπτη και η άλλη σε εξωτερικό χώρο).  Περιλαμβάνονται επίσης, η προθέρμανση και το Πενγκ Λου Τζι Αν. Υπάρχει σε ηλεκτρονικά αρχεία και dvd.

2o

frame-000012

Το δεύτερο είναι εισαγωγικό στο ται τσι και περιλαμβάνει εισαγωγικές ασκήσεις για αρχάριους με στάσεις και με βηματισμούς καθώς και το τσι κόνγκ “18 κινήσεις” που διδάσκεται στην σχολή μας. Είναι χρήσιμο για αρχάριους όπου μπορούν να το ακολουθήσουν βλέποντας το και να πάρουν μια γεύση απο την τέχνη αυτή. Χρήσιμο και για μαθητές που ήδη εξασκούν το ται τσι και το τσι κονγκ.
Υπάρχει σε ηλεκτρονικά αρχεία και dvd.

Η βεντάλια του ται τσι

Μια σειρά βιντεοσκοπημένων μαθημάτων με ασκήσεις τεχνικών με την βεντάλια του ται τσι! Υπάρχουν 3 βίντεο τεχνικών με την μία βεντάλια και 3 βίντεο τεχνικών με δύο βεντάλιες:
Το κόστος των μαθημάτων είναι 30 €. (25€ για τακτικούς μαθητές της σχολής μας). Όσοι ενδιαφέρεστε ενημερώστε μας.

Chi gong

8 Θησαυροί & 5 Γιν όργανα

Το τσι κόνγκ των 8 θησαυρών μαζί με το τσι κόνγκ των 5 γιν οργάνων  (σε ηλεκτονικά αρχεία η σε dvd). Ασκήσεις που βοηθούν την καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων, καρδιάς, νεφρών, ήπατος και σπληνός.
Εκτός των παραπάνω ειδικά για το τσι κόνγκ των 8 θησαυρών υπάρχουν και 8 μαγνητοσκοπημένα βιντεομαθήματα μισής ώρας περίπου που διδάσκουν σε πιο πολύ λεπτομέρεια την κάθε άσκηση. Υπάρχουν σε ηλεκτρονικά αρχεία. Κόστος των 8 μαθημάτων 50 €.

8 Ζώα & Ταοϊστικά

Το τσι κόνγκ των 8 ζώων και τα ταοϊστικά τσι κόνγκ .
Ασκήσεις που δυναμώνουν τις κλειδώσεις αυξάνουν την ζωτικότητα και ηρεμούν το πνεύμα. Σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Σιμπασί τσι κόνγκ 18 κινήσεις:

8 Μαγνητοσκοπημένα βιντεομαθήματα μισής ώρας περίπου το καθένα, όπου διδάσκονται αναλυτικά οι ασκήσεις του τσι κόνγκ Shibashi (18 κινήσεις). Υπάρχουν σε ηλεκτρονικά αρχεία. Το τσι κόνγκ αυτό είναι απλές ασκήσεις αναπνοής που δυναμώνουν τους πνεύμονες, ευεργετούν την καρδιά και δυναμώνουν το σώμα. Κόστος 8 μαθημάτων: 50 €.

Liangong

Το Liangong χωρίζεται σε 3 σειρές των 18 κινήσεων. Σε 3 ηλεκτρονικά αρχεία . Το κάθε αρχείο περιλαμβάνει 18 ασκήσεις που επεξηγούνται καθώς γίνονται μαζί με τις αναπνοές τους.

Οι ασκήσεις Λιανκόνγκ χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:
1η σειρά.
Απαλύνει μυϊκούς πόνους στις κλειδώσεις απο τον αυχένα, μέση έως πόδια.
2η σειρά.
Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία και πλαστικότητα των συνδετικών ιστών, τενόντων και εσωτερικών οργάνων.
3η σειρά.
Βοηθάει στο άνοιγμα της αναπνοής, δυναμώνει την καρδιά και τους πνεύμονες.

Είναι απαραίτητο μαζί με το βίντεο να κάνετε και ιδιαίτερα μαθήματα σε αυτά τα τσι κόνγκ αν δεν είστε μαθητές της σχολής.
Αν ζείτε σε άλλο μέρος της Ελλάδας μπορούν να γίνουν μαθήματα μέσω Skype.
Το κάθε dvd ή ηλεκτρονικό αρχείο (εκτός αυτών των πακέτων των 8 μαθημάτων) κοστίζει 10 ευρώ ειδική τιμή μόνο για τους μαθητές της σχολής μας που παρακολουθούν τακτικά μαθήματα. Αν πάρετε πάνω από 2 τότε γίνεται έκπτωση. Για τους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν τα dvd η ηλεκτρονικά αρχεία το κόστος για το καθένα είναι 15 ευρώ. Και πάλι αν αγοράσετε περισσότερα απο ένα η τιμή αλλάζει ανάλογα.
Για όσους κάνουν σεμινάρια με τα τσι κόνγκ αυτά γίνεται περαιτέρω έκπτωση.

Μοιραστείτε τη σελίδα: