Συνεδρίες Συστημικής Αναπράστασης με την Preeti Σαλαμάνου

Στο Κέντρο γίνονται Συνεδρίες Συστημικής Αναπράστασης με την Preeti Σαλαμάνου. Η επόμενες θα ανακοινώνονται εδώ .

Πολλά προβλήματα στη ζωή μας που μπορεί να φαντάζουν σαν προσωπικές αποτυχίες έχουν την ρίζα τους σε σύνθετες οικογενειακές εμπλοκές.

Η Συστημική Αναπαράσταση είναι μία δυναμική και πολύ αποτελεσματική βιωματική προσέγγιση που μας επιτρέπει σε πολύ σύντομο χρόνο να δούμε, να βιώσουμε, να κατανοήσουμε και να απελευθερώσουμε τις βαθύτερες αιτίες πολλών σημαντικών θεμάτων που μπορεί να επηρεάζουν τη ζωή μας.

Η Συστημική Αναπαράσταση αναπτύχθηκε από τον γερμανό θεραπευτή Bert Hellinger στην δεκαετία του ’80. Σε αυτή την θεραπευτική προσέγγιση εξετάζουμε τον άνθρωπο, όχι σαν μία ξεχωριστή μονάδα αλλά, σαν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας, ενός οικογενειακού συστήματος.

Όπως συμβαίνει σε κάθε σύστημα έτσι και το οικογενειακό σύστημα διέπεται από κάποιους άγραφους νόμους η παραβίαση των οποίων πολλές φορές έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις στα μέλη της οικογένειας. Αυτοί οι νόμοι είναι:

  • Ο Νόμος του Ανήκειν
  • Ο Νόμος της Ιεραρχίας και
  • Ο Νόμος της Ισορροπίας.

Η παραβίαση αυτών των Νόμων από κάποιο μέλος της οικογένειας στο παρελθόν μπορεί να εκδηλωθεί στην ζωή μας με τις εξής μορφές:

  • Ψυχικές ή σωματικές ασθένειες
  • Δυσαρμονικές σχέσεις
  • Εξαρτήσεις
  • Εργασιακά και οικονομικά προβλήματα
  • Παχυσαρκία
  • Βουλιμία/Νευρική Ανορεξία
  • Επαναλαμβανόμενα ατυχήματα κλπ.

Μέσα από την Οικογενειακή Αναπαράσταση οι δυσαρμονίες (εμπλοκές) έρχονται στο φως με εντυπωσιακό τρόπο και η αληθινή ιστορία της οικογένειας εμφανίζεται και εκφράζεται για πρώτη φορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση και την επίλυση υποσυνείδητων εσωτερικών εντάσεων που δημιουργούν τον χώρο για να επισυμβεί η θεραπεία.

Πώς γίνεται:

Στην Συστημική Αναπαράσταση ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τους εκπροσώπους της οικογένειάς του από την ομάδα και τους τοποθετεί στον χώρο, σύμφωνα με το πώς αισθάνεται την συγκεκριμένη στιγμή. Μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα ζωντανό μοντέλο της οικογένειάς του. Έχει παρατηρηθεί πως τα συναισθήματα και οι σκέψεις που εκφράζουν οι εκπρόσωποι είναι όμοια με αυτά των πραγματικών μελών της οικογένειας.

Ο συντονιστής, οδηγούμενος από το «Οικογενειακό Πεδίο» και τις αντιδράσεις των εκπροσώπων στη θέση που έχουν τοποθετηθεί από τον ενδιαφερόμενο, βοηθά στον εντοπισμό της εμπλοκής και με συγκεκριμένες κινήσεις και προτάσεις βοηθά στο να επανέλθουν η τάξη, η ισορροπία και η αγάπη μεταξύ των μελών της οικογένειας, να βρει ο καθένας την θέση του, να αναλάβει το κάθε μέλος αυτά που του ανήκουν και να επιστρέψει όσα δεν του
ανήκουν. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση, τότε μπορεί η Αγάπη να κυκλοφορήσει και ο ενδιαφερόμενος να ζήσει απελευθερωμένος την δική του την ζωή .

Η τιμή συμμετοχής για όσους θέσουν δικό τους θέμα είναι €60 και για όσους συμμετέχουν προσεγγίζοντας τα θέματά τους από την θέση του εκπροσώπου η τιμή είναι €20.
(Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)
Για να κλείσετε θέση καλέστε την Preeti στο 6948 542153

Μοιραστείτε τη σελίδα:

Comments are closed.