Ται Τσι Τσουάν Ν. Σμύρνης - 30 χρόνια μαζί!
 
taichi.gr

Το qi gong των 5 yin oργάνων

5  Γιν όργανα: (ZHANG) Συμπαγή όργανα. Παράγουν και συσσωρεύουν ζωτικές ουσίες. Καθορίζουν τις λειτουργίες όλων των άλλων οργάνων. Στην ΠΚΙ (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) η έμφαση δίνεται στην λειτουργία και ενέργεια (τσι) και όχι την ανατομία τους. Η ΠΚΙ κοιτάζει την ενέργεια των λειτουργιών τους σαν αλληλεπίδραση μεταξύ τους και όχι ως ένα επιμέρους μηχανισμό αποκομμένου απο το σύνολο.
Τα 5 yin όργανα είναι: Πνεύμονας, Νεφροί, Ήπαρ, Καρδιά, Σπλήνας.

Το κάθε ένα έχει και το ταίρι του το yang όργανο. Yang όργανα είναι τα κοίλα όργανα (FU) στην ΠΚΙ. Οι λειτουργίες τους είναι να μεταφέρουν και αφομοιώνουν θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλουν άχρηστες ουσίες.

Τα κοίλα όργανα είναι 6: Παχύ έντερο, Ουροδόχος Κύστη, Χοληδόχος Κύστη, Λεπτό έντερο, Στόμαχος, Τριπλός θερμαστής. (Δεν υπάρχει αυτό το όργανο στην Δυτική Ιατρική).

Στο Qi gong των 5 yin οργάνων θα μάθουμε 5 βασικές ασκήσεις που βοηθούν να κυκλοφορήσει η ενέργεια τσι (qi) μέσα στα όργανα αυτά και στο σώμα.

Το κάθε μάθημα δείχνει και τον αντίστοιχο μεσημβρινό του κάθε οργάνου και εμπεριέχει και οραματισμό του οργάνου καθώς και τους μεσημβρινούς του.

Σκοπός των ασκήσεων είναι να γίνουμε πιο συνειδητοί της ενέργειας τσι (qi) των οργάνων μας και να βοηθήσουμε στην βελτίωση των λειτουργιών τους.

Οι ασκήσεις μπορούν να είναι συμπληρωματική μέθοδος μαζί με άλλες μεθόδους όπως διατροφή, βελονισμό και βότανα.

Όλες οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν και σε καθιστή θέση αν ο ασκούμενος δεν μπορεί να σταθεί όρθιος.
Η Λύδια Τυλλιανάκη εκπαιδεύτηκε σε αυτό το qi gong από τους Karel & Eva Koshkuba http://www.ciaa.org.uk/

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ

6 βίντεο (το ένα είναι προθέρμανση) με 5 ασκήσεις διάρκειας 12 -15 λεπτά.
Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει επεξήγηση της κάθε άσκησης καθώς και θεωρία και απεικόνιση των μεσημβρινών του κάθε οργάνου με τις ιδιότητες του σύμφωνα με την ΠΚΙ (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική).

Το κόστος των μαθημάτων είναι 40 ευρώ. Μόλις κάνετε την πληρωμή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε τον κωδικό του vimeo.

Η διάρκεια χρήσης των μαθημάτων μέσω Vimeo ισχύει για 1 χρόνο.

  • Για όσους δεν χρησιμοποιούν Paypal υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
EnglishGreek