Ται Τσι Τσουάν Ν. Σμύρνης - 30 χρόνια μαζί!
 
taichi.gr

Online εκπαίδευση

Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα από κοντά, υπάρχει και η δυνατότητα εκμάθησης Tai Chi Chuan και Chi Gong σε πακέτα μαθημάτων μέσω Vimeo.

Tai Chi:


Τai Chi Chuan – Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα

“Το Ται Τσι Τσουάν είναι μια όμορφη κινέζικη εσωτερική πολεμική τέχνη με ήπιες αργές κινήσεις που εστιάζουν στην εσωτερική χαλάρωση , ηρεμία και συγκέντρωση.

Η βασική εκπαίδευση του είναι η εκμάθηση μιας ειδικής σειράς κινήσεων που ονομάζεται “αργή φόρμα”  ή slow set. Υπάρχουν διάφορα στυλ με ανάλογες φόρμες.

Το δικό μας στυλ ονομάζεται Dong style tai chi chuan και προέρχεται απο την παραδοσιακή μεγάλη αργή φόρμα του στυλ Γιάνγκ.

Chi gong:


Ba Duan Jin – Οκτώ θησαυροί

Μια σειρά 8 εύκολων ασκήσεων με αναπνοή, ευεργετική για τα εσωτερικά όργανα, με στοιχεία Tai Chi και Chi gong. Είναι απλές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες και συνδυάζουν κινήσεις Ται τσι και Τσι κόνγκ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν άσκηση εισαγωγική στο Ται τσι.

Το qi gong των 5 yin oργάνων

5  Γιν όργανα: (ZHANG) Συμπαγή όργανα. Η ΠΚΙ κοιτάζει την ενέργεια των λειτουργιών τους σαν αλληλεπίδραση μεταξύ τους και όχι ως ένα επιμέρους μηχανισμό αποκομμένου απο το σύνολο. Παράγουν και συσσωρεύουν ζωτικές ουσίες. Καθορίζουν τις λειτουργίες όλων των άλλων οργάνων. Στην ΠΚΙ (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική) η έμφαση δίνεται στην λειτουργία και ενέργεια (τσι  ) και όχι την ανατομία τους.

Daoist QI GONG  

Οι ασκήσεις Huangshan  Daoist QI GONG είναι ήπιες σπειροειδείς ασκήσεις που εμπλέκουν ολόκληρο το σώμα με επίκεντρο το κατώτερο dantian και τη σπονδυλική στήλη. Ο όρος Huangshan προέρχεται από ένα από τα 5 ιερά όρη της Κίνας. Οι ασκήσεις ενισχύουν τους μύες, τους τένοντες, τους αδένες και τα εσωτερικά όργανα, ιδιαίτερα τα αναπαραγωγικά όργανα. Tο πιο διάσημο από τα Daoist Qi gong  είναι το Swimming Smiling Dragon.

Taiji Chi Gong/Shibasi
(Ται τσι- τσι κόνγκ )  

Το Ται τσι τσι κονγκ Σιμπασί βασίζεται στην φιλοσοφία του Ται τσι και εμπεριέχει κάποιες απο τις πιό κύριες κινήσεις του Yang style Ται τσι τσουάν. Δίνεται έμφαση στον συγχρονισμό των 18 κινήσεων με σωστές τεχνικές αναπνοής. Είναι μια απαλή, όμορφη και ρευστή σειρά ασκήσεων τσι κονγκ, ευχάριστη στην εκτέλεση και πολύ χαλαρωτική.

EnglishGreek