Ται Τσι Τσουάν Ν. Σμύρνης - 30 χρόνια μαζί!
 
taichi.gr

Ba duan jin

Οι ασκήσεις Ba duan jin (Μπα ντουάν τζιν) στην κυριολεξία σημαίνει «τα οκτώ κομμάτια μεταξένιου υφάσματος – (μπροκάρ – πολύτιμο ύφασμα συνήθως μεταξωτό)» ήταν πάντα πολύ διαδεδομένη άσκηση στην Κίνα. Το ασυνήθιστο της όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι ο Κινέζικος χαρακτήρας για το μετάξινο ύφασμα έχει επίσης την αρχαϊκή έννοια ενός σετ ασκήσεων που περιλαμβάνουν διαφορετικές κινήσεις. Από εκεί λοιπόν ο τίτλος «οκτώ κομμάτια μετάξινου υφάσματος» μπορεί να μεταφραστεί «μια άσκηση που συντίθεται από οκτώ σετ κινήσεων» . Μια άλλη ερμηνεία λέει ότι το νόημα της ονομασίας αυτών των ασκήσεων ερμηνεύεται :«καλύπτεις το σώμα σου με αυτό το πολύτιμο ύφασμα ώστε να το προστατεύσεις από αρρώστιες και να έχεις καλή υγεία».

To Ba duan jin έχει ιστορία πάνω από 800 χρόνια. Κατά την διάρκεια εκείνης της περιόδου, είχαν προστεθεί πολλές μετατροπές και καινούριες ιδέες στην αρχική φόρμα. Ένα από τα στυλ τους θεωρείται ότι το δημιούργησε ο Yue Fei, φημισμένος στρατηγός της Δυναστείας Sung (960 – 1279 μΧ.).

Εξηγείται επίσης σε ένα αρχαίο Κινέζικο κείμενο με το όνομα Dao Shu, όπου έχει καταγραφεί σε σχήμα ποιήματος όπου εξηγούσε τον σκοπό και το πως γίνεται η κίνηση και διδάσκονταν στους στρατιώτες του στρατηγού Yue Fei ώστε να βελτιωθεί η υγεία, η αντοχή και οι πολεμικές ικανότητες τους.

Έχει ειπωθεί ότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις στον κόσμο Είναι εύκολο να δούμε το γιατί. Εξασκώντας όλο το σετ με παρόμοιο τρόπο όπως το Ται τσι τσουάν, μπορεί κανείς να δει σημαντικές αλλαγές στην υγεία και την ζωτικότητα του, μέσα σε 6 μήνες, πιο λεπτές αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο και μεγαλύτερες αλλαγές μέσα σε 5 χρόνια.

Αυτές οι τεχνικές, θεωρείται ότι ήταν δραστικές όχι μόνο για την θεραπεία κάποιων ασθενειών αλλά επίσης και για την πρόληψη ασθενειών.

Τα Οκτώ κομμάτια του μεταξιού εξασκούνταν σαν μια αδιάσπαστη φόρμα. Κάθε κομμάτι επαναλαμβανόταν πολλές φορές πριν προχωρήσουν στο επόμενο. Είναι εύκολες στην εκμάθηση και στην εκτέλεση και διαρκούν μόνο 15 – 18 λεπτά. Μπορούν να εξασκηθούν πρωί και βράδυ. Έτσι βελτιώνει κανείς την υγεία του με έναν εύκολο και χαλαρό τρόπο.

ΩΦΕΛΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ BA DUAN JIN

Μπορούν να ασκηθούν από όλες τις ηλικίες. Ρυθμίζουν την πέψη και τον μεταβολισμό, ευνοούν το χάσιμο βάρους. Διαρκούν μόνο 10 λεπτά την μέρα. Τονώνουν και τεντώνουν τους μύες, αυξάνοντας την ελαστικότητα. Ανακουφίζουν από πόνους στον αυχένα, την πλάτη, και τους ώμους. Δυναμώνουν τους μύες (ειδικά των ποδιών). Τονώνουν το λεμφικό σύστημα και βοηθούν το αίμα να αποτοξινωθεί από τα δηλητήρια του περιβάλλοντος. Αναπτύσσουν έναν ήρεμο και συγκεντρωμένο νου. Ανακουφίζουν από την μελαγχολία και το άγχος. Δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και μπορεί να τις κάνει κανείς παντού και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τονώνουν την αυτοπεποίθηση και ευνοούν την νεανικότητα.

Η Λύδια Τυλλιανάκη εκπαιδεύτηκε σε αυτό το qi gong από του Karel & Eva Koshkuba/www.ciaa.org.uk/

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το πακέτο των μαθημάτων αποτελείται από 8 μαθήματα.

Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει προθέρμανση, επεξήγηση της κίνησης και εκτέλεση της κάποιες φορές ώστε να την μάθετε. Διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Στο 8ο βίντεο εκτός από την εκμάθηση των τελευταίων ασκήσεων γίνεται και επανάληψη και των 8 ασκήσεων μαζί.

Το κόστος των μαθημάτων είναι 50 ευρώ. Μόλις κάνετε την πληρωμή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε τον κωδικό του vimeo.

Η διάρκεια χρήσης των μαθημάτων μέσω Vimeo ισχύει για 1 χρόνο.

  • Για όσους δεν χρησιμοποιούν Paypal υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

EnglishGreek