Ται Τσι Τσουάν Ν. Σμύρνης - 30 χρόνια μαζί!
 
taichi.gr

Huangshan Daoist QI GONG  

Οι ασκήσεις Huangshan  Daoist QI GONG  είναι ήπιες σπειροειδείς ασκήσεις που εμπλέκουν ολόκληρο το σώμα με επίκεντρο το κατώτερο dantian και τη σπονδυλική στήλη.

Ο όρος Huangshan προέρχεται από ένα από τα 5 ιερά όρη της Κίνας.

Οι ασκήσεις ενισχύουν τους μύες, τους τένοντες, τους αδένες και τα εσωτερικά όργανα, ιδιαίτερα τα αναπαραγωγικά όργανα.

Tο πιο διάσημο από τα Daoist Qi gong  είναι το Swimming Smiling Dragon.

Οι κινήσεις αυτής της άσκησης είναι σαν ένα δράκος που κουνάει την ουρά του για να παίξει στο νερό. Το σώμα ανεβαίνει και κατεβαίνει ομαλά και ταυτόχρονα ταλαντεύεται αριστερά και δεξιά με τα χέρια να χαράζουν φιγούρες οκτώ μπροστά από το σώμα.

Οι ανάταση του σώματος λέγεται ότι είναι σαν «ιπτάμενος δράκος που ανεβαίνει στα σύννεφα» και το χαμήλωμα λέγεται ότι είναι σαν «ένας κουλουριασμένος δράκος που μπαίνει στη θάλασσα».

Οι Κινέζοι λένε ότι είσαι τόσο νέος όσο η σπονδυλική στήλη και, επομένως, με έμφαση στην άσκηση της σπονδυλικής στήλης και του dantian, αυτές οι ασκήσεις Qigong είναι αποτελεσματικές στη ρύθμιση της λειτουργίας όλων των εσωτερικών οργάνων και στην ενίσχυση της ευελιξίας  του σώματος.

Επίσης είναι εξαιρετικές ως προς την βελτίωση της συνολικής κυκλοφορίας του qi  και ακόμη και μια σύντομη καθημερινή πρακτική θα σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια.

Η Λύδια Τυλλιανάκη εκπαιδεύτηκε σε αυτό  τσι κόνγκ αυτό από τους δασκάλους της, Κάρελ & Εύα Κόσκουμπα http://www.ciaa.org.uk

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στα 10  διαδυκτιακά μαθήματα θα μάθουμε 10 ασκήσεις. Το κάθε μάθημα έχει διάρκεια από 12 έως και 20 λεπτά.

Επίσης μέσα στα μαθήματα θα έχουμε και ένα βίντεο προθέρμανσης ειδικό για αυτές τις ασκήσεις.

Το κόστος των μαθημάτων είναι 60 ευρώ. Μόλις κάνετε την πληρωμή επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε τον κωδικό του vimeo.

Η διάρκεια χρήσης των μαθημάτων μέσω Vimeo ισχύει για 1 χρόνο.

  • Για όσους δεν χρησιμοποιούν Paypal υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
EnglishGreek